A lényeg a természet

DUNASZIGETI TÁBOR

A Dunaszigeti Tábor az 1970-es évek óta működik, mintegy 22.566 m2-en, óriási parkosított zöldterületen, a Zátonyi Duna-ág közvetlen partszakaszán helyezkedik el. A tábor 80-100 fő befogadására alkalmas, kora tavasztól ősz végéig várja vendégeit. A gyönyörű környezet rengeteg lehetőséget nyújt az aktív pihenésre és kikapcsolódásra vágynak. A táborozók élvezhetik  szabadban tölthető idő gondatlan örömét.

CSOBBANYJ A ZÁTONYI DUNÁBAN

Nyári időszakban strandolásra kiváló lehetőséget nyújt a tábortól 50 m-re elhelyezkedő Dunaszigeti szabadstrand. A tábor vízparti pihenőhellyel várja vendégeit.

BARANGOLD BE A DUNASZIGET KÖRNYÉKÉT

A szigetköz tájvédelmi körzet, gazdag növény- és állatvilága, egyedülálló élőhelyei várják a természetkedvelő turistákat, különös élményt nyújtva a gyalog túrázóknak, a természetfotózás kedvelőinek. A falutól kb. 7 km-re található a Denkpáli Hallépcső, mely a Duna rehabilitációjának egyik fázisaként épült, gyalog, kerékpáron, vízen egyaránt megtekinthető.

HO-HO-HORGÁSSZ A SZIGETKÖZBEN

A végtelen víz jó fogásokat ígér a horgászat kedvelőinek. A tábor a Zátonyi Holt Duna-ág (vízterület 27 ha) közvetlen partján várja vendégeit.

SÉTÁLJ A TÖRTÉNELMI ÓVÁROSBAN

Mosonmagyaróvár történelmi értékekben gazdag, kedvelt turisztikai célpont. Legrégebbi műemlékei közé tartozik a város szimbóluma, az óvári vár és a Deáktéren található régi malom épülete. A gyönyörűen parkosított belváros, számtalan műemlék hangulatos időtöltést ígér.

KEREKEZZ ASZFALTON ÉS TEREPEN A SZIGETKÖZBEN

A Szigetközön átvezető kerékpárút szakasz része a Duna menti nemzetközi kerékpárútnak, a kiépített kerékpárút mentén kellemes
pihenőhelyeken informálódhatnak a kerékpáros túrázók a Szigetköz épített és természeti értékeiről. A tábor környezetében a töltés és a kisforgalmú mellékutak is alkalmasak kerékpározásra, a gyönyörű környezet különös élményt biztosít a kikapcsolódáshoz.

EVEZZ VADREGÉNYES VIZEKEN A SZIGETKÖZBEN

Több száz kilóméternyi víziút várja a vízitúra szerelmeseit a galériaerdők övezte Mosoni- Dunán és a vadregényes felső- szigetközi Duna-ágrendszeren, ahol a változatos szakaszok felejthetetlen élményt ígérnek a kajakkal, kenuval túrázóknak.

FEDEZD FEL A TERMÉSZETET A FUTURA- BAN

A legközelebbi város Mosonmagyaróvár (12,8 km) gyerekek részére fő látványossága a FUTURA Természettudományi Élményközpont, mely négy épületszinten a négy őselem a Víz, a Föld, a Levegő és a Tűz titkait tárja fel.

LOVAGOLJ ERDŐBEN. TEREPEN DUNASZIGET KÖRNYÉKÉN

A falu környéke jó terepadottságokkal rendelkezik a lovagláshoz. A környező erdők, mezők csodálatos élményt biztosítanak a szervezett
tereplovagláshoz.

INFORMÁCIÓK

A Szigetköz az ország észak-nyugati csücskében a Duna és a Mosoni-Duna ölelésében terül el, Magyarország legnagyobb szigete, melynek területe 375 km2.

1980
ÚTTÖRŐTÁBOR DUNASZIGET ANNÓ

Tábortűz, szalonnasütés, zászlófelvonás, kirándulás, lógás …

2016
DUNASZIGETI TÁBOR MOST!

Fantasztikus programok, edzések, strandolás, tábortűz, buli …